Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
|
Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Suroviny
Žebra
hovězí maso
1kg
hovězí žebra
nové koření
4kuličky
pepř
4kuličky
bobkový list
2ks
mrkev
2ks
|
Pokyny
- Žebra omyjeme a uvaříme s kořením a mrkví doměkka.
- Mezitím si připravíme marinádu.
- Posekáme 2 cibule nadrobno, česnek propasírujeme a nakrájíme chilli papričku.
- V míse smícháme rajčatovou passatu, hořčici, olej a víno a přidáme cibuli, česnek a papričku a vše spolu promícháme.
- Jakmile jsou žebra uvařená, ještě horká je obalíme v marinádě a necháme je do druhého dne odležet v lednici.
- Do pekáčku dáme na klínky nakrájenou cibuli, na ni položíme marinovaná žebra a pečeme cca 20–30 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
- Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.