Jestli rádi grilujete, určitě neváhejte jako přílohu k masu vyzkoušet grilované kukuřičné klasy a lilky. Příloha je rychle hotová a všichni si zaručeně pochutnají. Navíc můžete namáčet grilovanou zeleninu do jogurtového dipu, který dovede každé sousto k dokonalosti.
|
Jestli rádi grilujete, určitě neváhejte jako přílohu k masu vyzkoušet grilované kukuřičné klasy a lilky. Příloha je rychle hotová a všichni si zaručeně pochutnají. Navíc můžete namáčet grilovanou zeleninu do jogurtového dipu, který dovede každé sousto k dokonalosti.
|
Porce
6 kukuřic
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Chilli, sůl a olej promícháme v misce.
- Grilovací pánev, nebo gril, rozpálíme na maximum.
- Pokud máme “klasy se sukýnkou”, obrátíme ji, abychom grilovali jen jejich žlutou část.
- Lilky omyjeme a rozřežeme podélně na plátky nebo na kolečka.
- Klasy i lilky potřeme ochuceným olejem a grilujeme 10–12 minut za průběžného otáčení.
- Lilky podáváme posypané parmazánem a na kukuřici necháme ke konci grilování zkaramelizovat med.