Feferonky v pivním těstíčku

Chystáte se na posezení s kamarády a přemýšlíte, co byste měli připravit na zakousnutí k pivu nebo k vínu? Mají vaši přátelé rádi něco pikantního? Pokud ano, připravte jim pálivé papričky smažené v pivním těstíčku. A samozřejmě k jejich zapití podávejte dobře vychlazené pivo.
Chystáte se na posezení s kamarády a přemýšlíte, co byste měli připravit na zakousnutí k pivu nebo k vínu? Mají vaši přátelé rádi něco pikantního? Pokud ano, připravte jim pálivé papričky smažené v pivním těstíčku. A samozřejmě k jejich zapití podávejte dobře vychlazené pivo.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
15 feferonek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    pivo 250ml tmavé
    feferonky 15ks
    vejce 2ks
    máslo 1lžíce rozpuštěné
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Do misky nasypeme trochu mouky a papričky v ní obalíme.
  2. Připravíme si těstíčko na obalování.
  3. Žloutky oddělíme od bílků.
  4. Žloutky prošleháme s moukou, přidáme pivo a máslo, vymícháme hladké těsto a osolíme.
  5. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku, v opačném případě naředíme ještě trochou piva, nebo vody.
  6. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme do těstíčka.
  7. V pánvi rozpálíme olej, kápneme do něj trochu těstíčka – když se začne smažit, olej je správně rozpálený.
  8. Papričky ponoříme do těstíčka a ihned je smažíme z každé strany 1 – 2 minuty.
  9. Odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
  10. Ihned podáváme a zapíjíme pivem!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*