Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
|
Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Suroviny
hovězí maso
500g
hovězí svíčková
pepř
7kuliček
nové koření
4kuličky
mrkev
2ks
petržel
2ks
bobkový list
2ks
cibule
1ks
smetana
1ks
cukr
1lžička
ocet
1lžička
celer
1/2ks
|
Pokyny
- Zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky.
- Maso osolíme, opepříme a rychle osmahneme ze všech stran.
- Pak ho vyndáme a do pekáčku s olejem přidáme zeleninu, kterou chvíli smažíme.
- K zelenině přidáme cukr a následně ocet.
- Zeleninu podlejeme vodou, přidáme veškeré koření a vložíme maso.
- Směs umístíme do trouby, která je rozehřátá na 190 °C a pečeme 20 minut.
- Snížíme teplotu na 170 °C a pečeme přibližně hodinu.
- Zkontrolujeme, zda je maso měkké a pokud ano, dáme si ho na stranu.
- Zeleninu oddělíme od koření a rozmixujeme ji ponorným mixérem.
- K rozmixované zelenině přilijeme smetanu, abychom docílili požadované konzistence.
- Maso nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.
Třídicí okénko:
Věděli jste, že všechny odřezky ze zeleniny můžete vyhodit do nádob s označením “bioodpad”? Právě do tam patří veškeré zbytky ovoce, zeleniny, čajové sáčky, kávová sedlina, zbytky rostlin, nebo třeba i listí a tráva.