Pod thajským názvem Kao Niew Mamuang se skrývá nám už více známé Mango sticky rice neboli lepkavá rýže s mangem a kokosovým mlékem. Tuto pochoutku si můžete připravit i doma. Pusťme se do toho.
|
Pod thajským názvem Kao Niew Mamuang se skrývá nám už více známé Mango sticky rice neboli lepkavá rýže s mangem a kokosovým mlékem. Tuto pochoutku si můžete připravit i doma. Pusťme se do toho.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Rýži nejdříve řádně propereme ve studené vodě a poté uvaříme v rýžovaru, nebo hrnci.
- Mezitím do rendlíku nalijeme kokosové mléko, přidáme cukr a sůl a vyrobíme sladko-slaný sirup. Ten smícháme s hotovou rýží a směs necháme pár minut odpočívat pod pokličkou.
- Půl lžičky rýžové mouky smícháme s trochou kokosového mléka.
- Zbytek kokosového mléka se solí a cukrem přivedeme k varu.
- Do teplé směsi přilijeme mouku s mlékem, kterou jsme si stranou vyrobili. Směs tím krásně zahustíme.
- Mango oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a naaranžujeme na talíř.
- Přidáme lepivou rýži a vše zalijeme směsí z kokosového mléka.