Když se řekne: „koprová omáčka”, polovině lidem se rozzáří oči a polovině se vybaví školní jídelna. Pokud patříte mezi první polovinu, zde vám přinášíme jeden výborný recept na koprovou omáčku.
|
Když se řekne: „koprová omáčka”, polovině lidem se rozzáří oči a polovině se vybaví školní jídelna. Pokud patříte mezi první polovinu, zde vám přinášíme jeden výborný recept na koprovou omáčku.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
mléko
1l
polotučné
hladká mouka
70g
máslo
60g
krupicový cukr
50g
kopr
20g
ocet
3lžičky
sůl
1lžíce
olej
1lžíce
|
Pokyny
- Do hrnce vložíme máslo a necháme ho rozpustit.
- Přidáme mouku a vznikne nám jíška.
- Za stálého míchání přilijeme mléko a přivedeme k varu.
- Přidáme cukr a necháme celou směs asi 5 minut povařit.
- Na závěr přimícháme kopr a ocet.
Ke koprové omáčce se výborně hodí vařené vejce a domácí houskové knedlíky.