Pravděpodobně jste se již s tímto italským pečivem stihli seznámit. Velmi často ji koupíte upečené se sušenými rajčaty či bylinkami. Pokud si však upečete ciabattu v klidu doma, bude vám chutnat ještě lépe a navíc si do ní můžete přidat, co máte rádi. Vyzkoušejte ji upéct s olivami a přidat do ní pikantní klobásku. Podávat ji můžete jen tak zakápnutou olivovým olejem, skvěle chutná i s čerstvým zeleninovým salátem. A věřte, že ji nebudete péct naposledy.
|
Pravděpodobně jste se již s tímto italským pečivem stihli seznámit. Velmi často ji koupíte upečené se sušenými rajčaty či bylinkami. Pokud si však upečete ciabattu v klidu doma, bude vám chutnat ještě lépe a navíc si do ní můžete přidat, co máte rádi. Vyzkoušejte ji upéct s olivami a přidat do ní pikantní klobásku. Podávat ji můžete jen tak zakápnutou olivovým olejem, skvěle chutná i s čerstvým zeleninovým salátem. A věřte, že ji nebudete péct naposledy.
|
Porce
2 menší ciabatty
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
250g
voda
175ml
vlažná
olivy
6ks
klobása
6koleček
pikantní, suchá
droždí
1/5kostky
olivový olej
1lžíce
sůl
1lžička
cukr
1/2lžičky
|
Pokyny
- Nejprve si připravíme kvásek: do vlažné vody přidáme cukr a promícháme, dokud se nerozpustí. Pak rozdrobíme kvasnice a vše zamícháme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, olivový olej a vzešlý kvásek.
- Vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto.
- Přendáme do čisté mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně 30 minut kynout.
- Po 30 minutách přidáme do těsta nadrobno nakrájené olivy a klobásu. Znovu přikryjeme a necháme dalších 30 minut kynout.
- Na závěr vypracujeme těsto do tvaru jedné větší, nebo dvou menších, bagetek.
- Ciabatty přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 20 minut kynout.
- Poté pečeme 20 – 30 minut na 200°C.