S příchodem podzimu dozrávají jablka a hrušky. Také přicházejí první ranní mrazíky a tak je na čase se něčím zahřát. Nemusíte pít jen horký čaj, ale můžete využít i koření, které váš organismus rozehřeje. Třeba skořici, zázvor nebo badyán, které se dokonale snoubí s chutí podzimního ovoce a podzimních dezertů. Proč si tedy rovnou neupéct něco dobrého s hřejivým nádechem?
|
S příchodem podzimu dozrávají jablka a hrušky. Také přicházejí první ranní mrazíky a tak je na čase se něčím zahřát. Nemusíte pít jen horký čaj, ale můžete využít i koření, které váš organismus rozehřeje. Třeba skořici, zázvor nebo badyán, které se dokonale snoubí s chutí podzimního ovoce a podzimních dezertů. Proč si tedy rovnou neupéct něco dobrého s hřejivým nádechem?
|
Porce
16 muffinů
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 160°C.
- Vejce vyšleháme s cukrem do hladké hmoty.
- Máslo rozpustíme a necháme cca 15 minut vychladnout, poté přilijeme mléko a zamícháme.
- Do vyšlehané hmoty přidáme koření, prosejeme mouku a prášek do pečiva a vylijeme vlažné máslo s mlékem a přidáme hrušková povidla.
- Těsto vymícháme dohladka.
- Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na malé kousky.
- Opatrně hrušky vmícháme do těsta.
- Formu na muffiny vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme máslem.
- Každý košíček naplníme těstem do 2/3.
- Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 – 40 minut – upečení muffinů můžeme ověřit pomocí špejle.
- Muffiny necháme vychladnout, poté košíčky opatrně přendáme na mřížku, kde je necháme zcela vystydnout.