Losos na másle s bazalkou

Losos má chuťově vynikající maso, které je pro člověka navíc velmi zdravé, přitom příprava masa může být velmi jednoduchá . Jeho konzumací tak zabijeme dvě mouchy jednou ranou - pochutnáme si a zároveň dostaneme do těla spoustu hodnotných živin.
Losos má chuťově vynikající maso, které je pro člověka navíc velmi zdravé, přitom příprava masa může být velmi jednoduchá . Jeho konzumací tak zabijeme dvě mouchy jednou ranou - pochutnáme si a zároveň dostaneme do těla spoustu hodnotných živin.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    losos 1kg
    bazalka 16lístků
    máslo 8lžic
    mléko 2dcl
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Lososa nakrájíme.
  2. Maso pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
  3. Takto připravené maso necháme přibližně hodinu odpočinout v lednici.
  4. Pánev vymažeme máslem a rozpálíme.
  5. Jakmile bude máslo zahřáté na vyšší teplotu, vložíme lososa a z každé strany ho zprudka opečeme.
  6. Později přidáme lístky bazalky.
  7. Přilijeme 2 dcl mléka, snížíme teplotu, přikryjeme pokrm pokličkou a necháme dusit.
  8. V momentě, kdy maso změkne, můžeme podávat.
  9. K tomuto pokrmu se ideálně hodí domácí bramborová kaše a čerstvý zeleninový salát. Přejeme dobrou chuť!
Nebojte se s lososím masem experimentovat a vyzkoušejte náš jedinečný recept - Losos zrající v soli, bylinkách a koření.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*