Losos má chuťově vynikající maso, které je pro člověka navíc velmi zdravé, přitom příprava masa může být velmi jednoduchá . Jeho konzumací tak zabijeme dvě mouchy jednou ranou - pochutnáme si a zároveň dostaneme do těla spoustu hodnotných živin.
|
Losos má chuťově vynikající maso, které je pro člověka navíc velmi zdravé, přitom příprava masa může být velmi jednoduchá . Jeho konzumací tak zabijeme dvě mouchy jednou ranou - pochutnáme si a zároveň dostaneme do těla spoustu hodnotných živin.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Lososa nakrájíme.
- Maso pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
- Takto připravené maso necháme přibližně hodinu odpočinout v lednici.
- Pánev vymažeme máslem a rozpálíme.
- Jakmile bude máslo zahřáté na vyšší teplotu, vložíme lososa a z každé strany ho zprudka opečeme.
- Později přidáme lístky bazalky.
- Přilijeme 2 dcl mléka, snížíme teplotu, přikryjeme pokrm pokličkou a necháme dusit.
- V momentě, kdy maso změkne, můžeme podávat.
- K tomuto pokrmu se ideálně hodí domácí bramborová kaše a čerstvý zeleninový salát. Přejeme dobrou chuť!
Nebojte se s lososím masem experimentovat a vyzkoušejte náš jedinečný recept - Losos zrající v soli, bylinkách a koření.