Tvrzení, že polévka je grunt, přetrvává z generace na generaci. A není se čemu divit. Polévka představuje již od pravěku pokrm, u kterého se schází celá rodina. V dnešním článku zaměříme na vložky do vývarů – vyzkoušejte jeden z 5 tipů. Jaké to jsou a jak na to?
Játrové knedlíčky
Také patříte mezi ty, co na vývarech nejvíce milují játrové knedlíčky? Pokud nyní souhlasně přikyvujete, děláte dobře. Játra velmi prospívají našemu zdraví, obsahují vitamíny řady B a také se v nich nachází velký podíl vitamínu A. Nechybí ani velké množství železa, zinku a chromu. Tak, jako je to se vším, je třeba všeho s mírou.
Játrové knedlíčky patří mezi nejoblíbenější vložky do polévky. Navíc obsahují mnoho vitamínů prospěšných pro naše tělo. Játrové knedlíčky
Celestýnské nudle
Celestýnské nudle řadíme mezi typické rakouské zavářky. Jsou samozřejmě oblíbené v mnoha zemích, ne jen v Rakousku. Hodí se snad do všech čirých polévek a jejich příprava je velmi jednoduchá. V podstatě se jedná o běžné palačinkové těsto.
Celestýnské nudle řadíme mezi typické rakouské zavářky. Hodí se snad do všech čirých polévek a jejich příprava je velmi jednoduchá.Celestýnské nudle
Krupicové noky
Snad každý z nás si vybaví scénu z filmu Pelíšky, kdy ve kterém se řešení rozdílu mezi knedlíky a noky stal jednou ze zásadních filmových scén. My přinášíme tip na ty mazlavější – tedy noky.
Skvělé noky, jednoduché na přípravu, které se hodí nejen do vývarů. Krupicové noky
Drožďové knedlíčky
Droždí se nejčastěji používá při kynutí těsta, ale poslouží nám i jako základ pro drožďové knedlíčky. Každého příznivce zdravého stravování jistě potěší, že droždí má velmi pozitivní vliv na činnost srdce, napomáhá správnému fungování trávicího ústrojí a podporuje i nervovou soustavu. Prospívá také pokožce a zraku. Pokud se o nás někdy začne pokoušet únava nebo deprese, vzpomeňme si právě na droždí a udělejme si třeba drožďové knedlíčky.
Droždí se nejčastěji používá při kynutí těsta, ale poslouží nám i jako základ pro drožďové knedlíčky. Drožďové knedlíčky
Morkové knedlíčky
Jako poslední tip na vložku do polévek jsme vybrali morkové knedlíčky, které nejsou příliš pracné a výborně chutnají.
Morkové knedlíčky, nejsou příliš pracné a výborně chutnají.Morkové knedlíčky