Lepenice je bramborová kaše s dušeným kysaným zelím, která se skvěle doplňuje například se sekanou.
|
Lepenice je bramborová kaše s dušeným kysaným zelím, která se skvěle doplňuje například se sekanou.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu kmínu a vaříme doměkka.
- Vodu slijeme, brambory zalijeme horkým mlékem, rozšťoucháme a umícháme hladkou kaši.
- Z kysaného zelí slijeme tekutinu, překrájíme na menší kousky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na kousku sádla.
- Třetinu zelí odebereme a zbytek podusíme na cibulce.
- Dochutíme kmínem, solí, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
- Dušené zelí vmícháme do bramborové kaše a přidáme odložené syrové zelí.