Baba ganoush (baba chanuš) se připravuje z pečeného lilku a běžně se využívá jako předkrm, nebo pomazánka.
|
Baba ganoush (baba chanuš) se připravuje z pečeného lilku a běžně se využívá jako předkrm, nebo pomazánka.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Troubu předehřejme na 200 °C.
- Lilky omyjeme a na několika místech propíchneme vidličkou.
- Dáme je péct na 45 minut do trouby.
- Česnek rozřízneme na polovinu, zabalíme do alobalu a dáme péct k lilkům na cca 30 minut.
- Vyndáme horké lilky, zabalíme je do fólie a necháme odpočinout.
- Lilky i česnek podélně rozřízneme a vydlabeme z nich dužinu.
- Dužinu z lilku necháme vychladnout a poté ji promícháme s pečeným česnekem, citronovou šťávou, jogurtem a petrželkou.
- Osolíme, opepříme.
- Servírujeme zakápnuté olivovým olejem s kouskem citronu a s pita chlebem.
- A nezapomeňte - v Orientu si lidé přejí dobrou chuť až po jídle. Haní an!