Recyklace kávového lógru aneb kávové oplatky

Z kávového lógru dokážeme vykouzlit kávové oplatky, které nám se zářivým úsměvem pochválí každá návštěva. Jdeme na to.
Z kávového lógru dokážeme vykouzlit kávové oplatky, které nám se zářivým úsměvem pochválí každá návštěva. Jdeme na to.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
15 oplatek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ořechy 100g lískové
    cukr 100g
    mouka 80g pohanková
    máslo 30g
    brusinky 30g sušené
Pokyny
  1. Sušený lógr rozmixujeme na jemný prach.
  2. Tento prach smícháme s cukrem, brusinkami, sekanými ořechy, prosátou moukou a změklým máslem.
  3. Z hmoty vytvarujeme váleček a uložíme jej do lednice.
  4. Až nám hmota hezky ztvrdne, začneme válec krájet přibližně na 1 cm široké pláty.
  5. Nakrájené plátky rozložíme na plech v dostatečné vzdálenosti od sebe. Sušenky se nám při pečení přibližně 3x zvětší.
  6. Sušenky pečeme v troubě při teplotě 160 °C asi 8 až 12 minut.


Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*