Čaj Masala

Typickým indickým nápojem je Masala - černý čaj s mlékem a kořením. V zimních měsících prohřeje zkřehlé tělo, ale je vhodný k popíjení během celého roku. Prozradíme vám ten nejlepší recept.
Typickým indickým nápojem je Masala - černý čaj s mlékem a kořením. V zimních měsících prohřeje zkřehlé tělo, ale je vhodný k popíjení během celého roku. Prozradíme vám ten nejlepší recept.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 1l horká
    mléko 0,5l
    koření 5lžiček Masala
    cukr 5lžic
    čaj 4lžičky černý
Pokyny
  1. Do velkého hrnce nasypeme cukr a na mírném ohni vytvoříme karamel.
  2. Do hrnce nalijeme horkou vodu. Pozor na páru! Nelekejme se také, že se nám cukr v tuto chvíli přilepí k hrnci. Po chvíli se rozpustí a smíchá s vodu.
  3. Do vody nasypeme černý čaj i koření a 15 minut vaříme na mírném ohni, aby se čaj nespálil.
  4. Poté přilijeme mléko a směs vaříme na plném ohni.
  5. Mléko nám za pár minut vzkypí, v tuto chvíli rychle ztlumíme oheň, aby nám nepřeteklo.
  6. Směs promícháme a necháme vařit ještě 2 minuty.
  7. Masalu odstavíme z ohně a přes velké sítko slijeme do konvice.
  8. Případně dochutíme cukrem, nebo medem, dle vlastní chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*