Makrela s hořčicí, petrželí a slaninou

Makrely jsme zvyklí většinou grilovat, nebo opékat na klacku za dlouhých letních večerů. To ale neznamená, že si tuto lahodnou rybu nemůžeme připravit i doma v troubě. Kombinace s hořčicovo-medovou náplní s bylinkami a se slaninou je velmi lahodná a originální. Navíc k její přípravě stačí jen pár minut.
Makrely jsme zvyklí většinou grilovat, nebo opékat na klacku za dlouhých letních večerů. To ale neznamená, že si tuto lahodnou rybu nemůžeme připravit i doma v troubě. Kombinace s hořčicovo-medovou náplní s bylinkami a se slaninou je velmi lahodná a originální. Navíc k její přípravě stačí jen pár minut.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    slanina 8plátků anglická
    ryba 4ks makrela
    hořčice 4lžíce dijonská
    med 1lžíce
    petržel 2lžíce
Pokyny
  1. Očištěné makrely osolíme.
  2. V misce smícháme hořčici, med, petržel a citronovou šťávu.
  3. Touto směsí naplníme vnitřní část ryb a potřeme je i na povrchu.
  4. Každou rybu obalíme plátky slaniny (můžeme je převázat provázkem, aby lépe držely).
  5. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme 20 minut.
  6. Na závěr můžeme zapnout horní gril, aby slanina i ryby získaly pěknou kůrku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*