Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Způsobů na chutnou přípravu králíka je celá řada. Jemná chuť jeho masa se dokonale snoubí s dijonskou hořčicí. Vyzkoušejte tento recept, ke kterému jako přílohu doporučujeme bramborové knedlíky, nebo špenát.
|
Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Způsobů na chutnou přípravu králíka je celá řada. Jemná chuť jeho masa se dokonale snoubí s dijonskou hořčicí. Vyzkoušejte tento recept, ke kterému jako přílohu doporučujeme bramborové knedlíky, nebo špenát.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Králičí stehna omyjeme a jemně nasolíme.
- Hořčici smícháme s bylinkami a směsí potřeme králičí stehna.
- Pekáč vyložíme pečicím papírem.
- Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče.
- Na ně rozprostřeme králičí stehna a přelijeme olejem.
- Vložíme do trouby předehřáté na 180°c a pečeme 60 - 70 minut, dokud nebude kůrka zlatá.
- Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na proužky nakrájený česnek.
- Přidáme špenát, zalijeme smetanou, osolíme a opepříme a vaříme, dokud špenát nezvadne.
- Upečená stehna podáváme se špenátem a přelijeme výpekem.