V podzimním období se s dýňovými recepty setkáváme téměř všude. K těm nejznámějším se řadí zcela jednoznačně polévka. Dalším skvělým způsobem, jak dýni v kuchyni využít, je upéct ji. Protože je dýně trochu nasládlá, skvěle se doplňuje se slanějšími sýry a orientálním kořením. Takto připravenou dýni můžeme podávat se salátem nebo s čerstvým pečivem.
|
V podzimním období se s dýňovými recepty setkáváme téměř všude. K těm nejznámějším se řadí zcela jednoznačně polévka. Dalším skvělým způsobem, jak dýni v kuchyni využít, je upéct ji. Protože je dýně trochu nasládlá, skvěle se doplňuje se slanějšími sýry a orientálním kořením. Takto připravenou dýni můžeme podávat se salátem nebo s čerstvým pečivem.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky.
- Sýr nakrájíme na kostky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
- V míse smícháme dýni se sýrem, cibulí a přidáme koření.
- Zakápneme olejem a rukama promícháme, aby se dýně i sýr obalily kořením a olejem.
- Plech vyložíme papírem na pečení, rozprostřeme rovnoměrně dýni.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20 – 30 minut, dokud nebude dýně měkká.
- Podáváme teplé s chlebem.