Florentinské cukroví

Je to neuvěřitelné, ale Vánoce jsou tu za pár dní. A s nimi se opět blíží psaní seznamů, co budeme péct a surovin, bez kterých se neobejdeme. Abychom práci trochu usnadnili, přinášíme malou inspiraci na florentinské cukroví. To v sobě totiž spojuje všechny chutě Vánoc - voní po vanilce, medu, oříškách a rozinkách. Pokud vyzkoušíte, určitě jej nebudete péct naposledy.
Je to neuvěřitelné, ale Vánoce jsou tu za pár dní. A s nimi se opět blíží psaní seznamů, co budeme péct a surovin, bez kterých se neobejdeme. Abychom práci trochu usnadnili, přinášíme malou inspiraci na florentinské cukroví. To v sobě totiž spojuje všechny chutě Vánoc - voní po vanilce, medu, oříškách a rozinkách. Pokud vyzkoušíte, určitě jej nebudete péct naposledy.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 plechy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Těsto
    celozrnná mouka 300g polohrubá
    máslo 150g studené
    cukr 100g krupicový
    voda 2 - 3lžíce studená
    vejce 2ks
    vanilka 1/4lžičky extrakt
Náplň
    smetana 125ml ke šlehání
    mandle 100g lupínky
    ořechy 100g lískové
    cukr 100g krupicový
    rozinky 50g
    máslo 50g
    med 2lžíce
    vanilka extrakt
Pokyny
  1. Mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme do mísy, přidáme cukr, extrakt a vejce.
  2. Vymícháme hmotu, která má konzistenci drobenky, a rychle do ní zapracujeme máslo.
  3. Postupně přidáváme po lžičkách vodu, dokud se všechny ingredience nespojí.
  4. Zabalíme do potravinářské folie a uložíme odležet do lednice.
  5. Mezitím si připravíme náplň.
  6. Máslo s cukrem, extraktem a medem zahříváme tak dlouho, dokud směs lehce nezhnědne.
  7. Přilijeme smetanu ke šlehání a mícháme do úplného rozpuštění zkaramelizovaného cukru.
  8. Přidáme oříšky a rozinky a za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud se hmota nespojí.
  9. Pak směs odstavíme a necháme vychladnout.
  10. Troubu předehřejeme na 200°C.
  11. Plechy si vyložíme pečicím papírem.
  12. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát silný asi 3-4 mm.
  13. Vykrajujeme hvězdičky a dáváme na plech.
  14. Pečeme 6 – 8 minut, vyndáme z trouby a na předpečené cukroví rozdělíme náplň (cca ½ lžičky).
  15. Vložíme zpět do trouby a dopečeme ještě dalších 6-7 minut.
  16. Jakmile začnou kraje hvězdiček hnědnout, vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*