Kapr je u nás nedílnou součásti štědrovečerní tabule. Nejčastěji si jej zřejmě dopřáváme v klasickém trojobalu a s bramborovým salátem. Zajímavou variací však může být kapr obalený v petrželové strouhance. jak na to?
|
Kapr je u nás nedílnou součásti štědrovečerní tabule. Nejčastěji si jej zřejmě dopřáváme v klasickém trojobalu a s bramborovým salátem. Zajímavou variací však může být kapr obalený v petrželové strouhance. jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kapra nakrájíme na filety, vložíme do mísy a zalijeme mlékem.
- Takto připravené maso zakryjeme fólií a necháme přes noc v lednici (naložením do mléka ztratí kapří maso bahnitost a získá na chuti).
- Druhý den kapra vyndáme a osušíme, osolíme a opepříme.
- Listy petrželky nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou.
- Kapra obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaným se 2 lžícemi mléka a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi si rozpálíme olej a kapra smažíme dozlatova.
- Můžeme podávat s klasickým bramborovým salátem, nebo třeba s pečenými kapustičkami.