Rýže na másle s kořením a oříšky

Připravujete rýži tak, že hodíte sáček do vroucí vody a počkáte 15 minut? Ano, i to je varianta, ale rozhodně si na rýži nepochutnáte tolik, jako když její přípravě věnujete čas a lásku.
Připravujete rýži tak, že hodíte sáček do vroucí vody a počkáte 15 minut? Ano, i to je varianta, ale rozhodně si na rýži nepochutnáte tolik, jako když její přípravě věnujete čas a lásku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
500 g rýže
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 750ml
    rýže 500g
    máslo 1kostka
    koření dle chuti
    oříšky dle chuti
Pokyny
  1. Základem je výběr správné rýže. Inspirujte se naším seznamem druhů rýže a vyberte si tu, která vám vyhovuje chuťově i konzistencí nejlépe.
  2. Před vařením rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepoteče čistá voda.
  3. V hrnci necháme rozpustit kostku másla a rýži na ní orestujeme.
  4. Až se rýže rozvoní, osolíme ji a zalijeme vodou.
  5. Vodu necháme vyvařit.
  6. Hrnec přiklopený pokličkou vložíme na 15 až 20 minut do trouby na 180 °C.
  7. Rýži vyndáme, načechráme vidličkou a na závěr do ní přidáme naše oblíbené koření, oříšky nebo rozinky.

Orestovanou rýži můžeme přendat do rýžovaru, který zvládne její dokonalou přípravu za nás.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*