Využití cizrny v kuchyni je skutečně široké. Uvařená cizrna má jemnou máslovou chuť. Uvařenou cizrnu můžeme použít jako plnohodnotnou přílohu k masu či rybě, nebo ji přidat do zeleninového nebo těstovinového salátu.
|
Využití cizrny v kuchyni je skutečně široké. Uvařená cizrna má jemnou máslovou chuť. Uvařenou cizrnu můžeme použít jako plnohodnotnou přílohu k masu či rybě, nebo ji přidat do zeleninového nebo těstovinového salátu.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cizrnu scedíme a necháme vychladnout (pokud používáme sterilovanou cizrnu, důkladně ji propláchneme).
- Nakrájíme oblíbenou očištěnou čerstvou zeleninu.
- Přidáme nadrobno pokrájenou polovinu zralého avokáda.
- V menší misce smícháme dvě lžíce olivového oleje, trochu citronové šťávy, můžeme přidat stroužek rozmačkaného česneku a vmícháme do salátu.
- Rozdělíme na čtyři porce a ozdobíme tenkými plátky avokáda.
Podáváme s celozrnným pitta chlebem.