Velkou výhodou červené čočky je její rychlá příprava. Uvaření trvá zpravidla 15 minut, navíc se před tepelnou úpravou nemusí namáčet. Připravte si z ní tuto chutnou polévku.
|
Velkou výhodou červené čočky je její rychlá příprava. Uvaření trvá zpravidla 15 minut, navíc se před tepelnou úpravou nemusí namáčet. Připravte si z ní tuto chutnou polévku.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Červenou čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechejte ji okapat.
- Mezitím si nakrájejte cibuli a česnek na plátky a orestujte na oleji.
- Přidejte na plátky nakrájenou mrkev a společně restujte přibližně 5 minut.
- Přimíchejte okapanou čočku a krátce osmahněte.
- Následně přidejte loupaná rajčata, vodu a bylinky. Vařte cca 10-15 minut, dokud nebude čočka téměř měkká.
- Jako poslední přidejte zeleninový bujon, na plátky nakrájený řapíkatý celer a cuketu (vařte max. 5 minut, aby se zelenina nerozvařila).
- Dochuťte solí, pepřem a čerstvými bylinkami.