Typický pokrm s bulgurem je salát Tabouleh, pocházející z Libanonu. Výtečně se hodí jako příloha k letnímu grilování, k rybě nebo jako lehká večeře.
|
Typický pokrm s bulgurem je salát Tabouleh, pocházející z Libanonu. Výtečně se hodí jako příloha k letnímu grilování, k rybě nebo jako lehká večeře.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Bulgur necháme nabobtnat nebo uvaříme (podle toho kolik máte času).
- Zeleninu nakrájíme na drobné kousky.
- Vše smícháme se studeným bulgurem.
- Dochutíme dresinkem připraveným z olivového oleje, citronové šťávy, soli a mletého pepře.
- Dle chuti lze přidat i špetku skořice, muškátový oříšek nebo česnek.
K dostání jsou ochucené směsi bulguru (houbový, středomořský aj). Ty můžete využít třeba jako rychlý oběd v práci nebo na dovolené (ideálně ještě doplnit zdrojem bílkovin - tuňák, sýr, luštěniny, apod).