Čtenářka Dagmar vaří: Domácí pizza

S paní Dagmar už jsme si pochutnali na báječné svíčkové a teď máme jedinečnou příležitost si podle jejího receptu připravit netradiční květákovou pizzu.
Čtenářka Dagmar vaří s velkou zálibou a je to její koníček. Jídla připravuje podle své fantazie, pro manžela nebo děti. Kromě vaření a pečení, jí také můžete potkat při běhání, které má stejně ráda.

Čtenářka Dagmar vaří: Domácí pizza

Suroviny pro 1 pizzu

  • 70 g mozzarelly
  • 40 g parmezánu
  • 1 květák
  • 1 lžička soli
  • 1,5 lžičky oregana
  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • 1 lžička olivového oleje
  • pepř

Postup

1. Uvařený květák rozebereme na růžičky a rozmixujeme.

2. Poté ho vložíme na 5 minut do mikrovlnky a vymačkáme z něj vodu.

3. Přidáme nastrouhanou mozzarellu, parmazán, vejce, olivový olej, oregano, česnek, papriku, sůl a pepř.

4. Na plechu vyloženém pečícím papírem vytvarujeme pizzu a pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě.

5. Hotovou pizzu potřeme rajčatovým pyré a ozdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Poté můžeme ještě krátce zapéct.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*