S paní Dagmar už jsme si pochutnali na báječné svíčkové a teď máme jedinečnou příležitost si podle jejího receptu připravit netradiční květákovou pizzu.
Čtenářka Dagmar vaří s velkou zálibou a je to její koníček. Jídla připravuje podle své fantazie, pro manžela nebo děti. Kromě vaření a pečení, jí také můžete potkat při běhání, které má stejně ráda.
Suroviny pro 1 pizzu
- 70 g mozzarelly
- 40 g parmezánu
- 1 květák
- 1 lžička soli
- 1,5 lžičky oregana
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 1 lžička olivového oleje
- pepř
Postup
1. Uvařený květák rozebereme na růžičky a rozmixujeme.
2. Poté ho vložíme na 5 minut do mikrovlnky a vymačkáme z něj vodu.
3. Přidáme nastrouhanou mozzarellu, parmazán, vejce, olivový olej, oregano, česnek, papriku, sůl a pepř.
4. Na plechu vyloženém pečícím papírem vytvarujeme pizzu a pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě.
5. Hotovou pizzu potřeme rajčatovým pyré a ozdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Poté můžeme ještě krátce zapéct.