Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
|
Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
|
Porce
4 – 6 porcí
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer a cuketu.
- Zeleninu smažíme asi 5 minut, pak přidáme na kousky nakrájený česnek a základ polévky zaprášíme paprikou, tymiánem a rozmarýnem.
- Na mírném plameni necháme vše smažit asi 5 minut.
- Následně vmícháme fazole a rajčata a zalijeme to zeleninovým vývarem.
- Polévku přivedeme do varu.
- Poté snížíme plamen a necháme zvolna vařit 15 minut.
- Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme polévku, nemixujeme ji ale do hladka, necháme hrubší kousky zeleniny a celé fazole.
- Polévku dochutíme solí, pepřem a vinným octem.
- Při servírování poklademe horkou polévku plátky sýra.