Duel o nejlepší makronku

Je tu jaro ve znamení nového duelu, tentokrát půjde o nejlepší makronku. Tahle původem francouzská cukrovinka u nás slaví velké úspěchy.

Vybrali jsme pro vás dva recepty: makronky plněné čokoládovou ganache od Martiny a citrónové makronky z dílny paní Miloslavy.

Které z nich u vás zvítězí?

1577 hlasů 593 hlasů
Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek

Makronky plněné čokoládovou ganache

Šestadvacetiletá Martina Vacková, maminka pětileté dcerky, ráda běhá, peče, vaří kávu a miluje dobré jídlo. Svůj volný čas tráví s rodinou a při sportu, takže si nějaký ten dezert může bez obav dopřát. Makronky peče, protože je to pro ni výzva, a se smíchem dodává, že: „jsou to ´mršky´ a ne pokaždé se povedou“.

Makronky plněné čokoládovou ganache

Suroviny

  • 120 g cukr moučka
  • 120 g mandlové mouky
  • 110 g bílků
  • 110 g cukr krystal
  • 2 lžíce kakaa

Náplň:

  • 250 g kvalitní čokolády
  • 200 g smetana na šlehání

Postup

  1. Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu.
  2. Cukr moučka a mandlovou mouku prosejeme přes sítko.
  3. Přidáme kakao a pomalu vmícháme do sněhu.
  4. Připravenou směsí naplníme cukrářský sáček.
  5. Stříkáme na předem připravený plech pomocí šablon na makronky v průměru cca 3,5cm.
  6. Pečeme cca 15 min na 150°C.

Zaujal vás recept? Tak pojďte hlasovat!

Citronové makronky

Paní Miloslava je důkazem toho, co všechno zvládnou amatérští cukráři, pekaři a kuchaři. Své výtvory chystá jen pro rodinu a známé, ale zato s radostí a láskou. Vyzkoušejte její osvědčený recept na makronky.

Citronové makronky

Suroviny

  • 3 odleželé bílky (dva dny)
  • 50 g cukru krupice
  • 200 g cukru moučka
  • 110 g mandlové mouky
  • lemond curd
  • potravinářské gelové barvy

Postup

  1. Z odleželých bílků vyšleháme hustý sníh, postupně přidáváme krupicový cukr a dále šleháme.
  2. Do bílků přidáme lemond curd.
  3. Postupně vmícháváme mandlovou mouku a cukr moučka.
  4. Pomocí cukrářského sáčku tvoříme rovnou na plech makronky, z této dávky jich bude cca 32. S plechem několikrát poklepeme a necháme makronky zaschnout.
  5. Až přestanou na dotyk lepit, dáme je do trouby a pečeme 12 minut na 160 °C.
  6. Hotové makronky necháme vychladnout a spojíme náplní. Skvěle chutnají s vyšlehaným mascarpone ochuceným vanilkovou trestí, několika jahodami nebo malinami.

Jestli vás Miloslavy recept zaujal, hlasujte pro něj.

1577 hlasů 593 hlasů
Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek