Duel o nejlepší makronku

Je tu jaro ve znamení nového duelu, tentokrát půjde o nejlepší makronku. Tahle původem francouzská cukrovinka u nás slaví velké úspěchy.

Vybrali jsme pro vás dva recepty: makronky plněné čokoládovou ganache od Martiny a citrónové makronky z dílny paní Miloslavy.

Které z nich u vás zvítězí?

Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek

Makronky plněné čokoládovou ganache

Šestadvacetiletá Martina Vacková, maminka pětileté dcerky, ráda běhá, peče, vaří kávu a miluje dobré jídlo. Svůj volný čas tráví s rodinou a při sportu, takže si nějaký ten dezert může bez obav dopřát. Makronky peče, protože je to pro ni výzva, a se smíchem dodává, že: „jsou to ´mršky´ a ne pokaždé se povedou“.

Makronky plněné čokoládovou ganache

Suroviny

  • 120 g cukr moučka
  • 120 g mandlové mouky
  • 110 g bílků
  • 110 g cukr krystal
  • 2 lžíce kakaa

Náplň:

  • 250 g kvalitní čokolády
  • 200 g smetana na šlehání

Postup

  1. Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu.
  2. Cukr moučka a mandlovou mouku prosejeme přes sítko.
  3. Přidáme kakao a pomalu vmícháme do sněhu.
  4. Připravenou směsí naplníme cukrářský sáček.
  5. Stříkáme na předem připravený plech pomocí šablon na makronky v průměru cca 3,5cm.
  6. Pečeme cca 15 min na 150°C.

Zaujal vás recept? Tak pojďte hlasovat!

Citronové makronky

Paní Miloslava je důkazem toho, co všechno zvládnou amatérští cukráři, pekaři a kuchaři. Své výtvory chystá jen pro rodinu a známé, ale zato s radostí a láskou. Vyzkoušejte její osvědčený recept na makronky.

Citronové makronky

Suroviny

  • 3 odleželé bílky (dva dny)
  • 50 g cukru krupice
  • 200 g cukru moučka
  • 110 g mandlové mouky
  • lemond curd
  • potravinářské gelové barvy

Postup

  1. Z odleželých bílků vyšleháme hustý sníh, postupně přidáváme krupicový cukr a dále šleháme.
  2. Do bílků přidáme lemond curd.
  3. Postupně vmícháváme mandlovou mouku a cukr moučka.
  4. Pomocí cukrářského sáčku tvoříme rovnou na plech makronky, z této dávky jich bude cca 32. S plechem několikrát poklepeme a necháme makronky zaschnout.
  5. Až přestanou na dotyk lepit, dáme je do trouby a pečeme 12 minut na 160 °C.
  6. Hotové makronky necháme vychladnout a spojíme náplní. Skvěle chutnají s vyšlehaným mascarpone ochuceným vanilkovou trestí, několika jahodami nebo malinami.

Jestli vás Miloslavy recept zaujal, hlasujte pro něj.

Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek