Při pořádné grilovačce po americkém vzoru, by neměly chybět burgery. Při jejich přípravě je důležitý nejen výběr kvalitního masa, ale také pečiva. S domácími bulkami, připravenými podle tohoto rychlého receptu, určitě nic nepokazíme. Nadýchané housky jsou pro hamburgery tím pravým a zaručeně vám budou chutnat. Jak na to?
|
Při pořádné grilovačce po americkém vzoru, by neměly chybět burgery. Při jejich přípravě je důležitý nejen výběr kvalitního masa, ale také pečiva. S domácími bulkami, připravenými podle tohoto rychlého receptu, určitě nic nepokazíme. Nadýchané housky jsou pro hamburgery tím pravým a zaručeně vám budou chutnat. Jak na to?
|
Porce
10 housek
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do mísy nalijeme teplou vodu, přidáme droždí a dobře promícháme, aby se droždí rozpustilo.
- V další míse smícháme vejce, olej, mléko, cukr a sůl.
- Tuto směs přilijeme k droždí.
- Následně postupně přidáváme mouku – těsto by mělo být hladké, pružné a odlepovat se od stěn nádoby.
- Těsto přendáme do čisté mísy, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout, než zdvojnásobí svůj objem (cca 90 minut).
- Těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál, rozdělíme na 10 stejných dílů a vytvarujeme bochánky.
- Položíme je na plech vyložený pečicím papírem.
- Bochánky přikryjeme utěrkou a necháme ještě dalších 30 minut kynout.
- Troubu předehřejeme na 185°C.
- Povrch bulek potřeme před pečením rozpuštěným máslem (matný povrch), nebo rozšlehaným vejcem (lesklý povrch).
- Na závěr posypeme bochánky semínky a pečeme je do zlatova přibližně 15 – 20 minut.