V troubě sušená rajčata

Sušená rajčata se skvěle hodí pro použití do těstovin, nebo do salátů. Skvěle chutnají bez větších příprav jako součást nějakého receptu - třeba v kombinaci se sýrem, čerstvým pečivem a olivovým olejem apod. Chuť rajčat získá díky sušení na intenzitě. Zkuste si s námi tuto laskominu připravit doma.
Sušená rajčata se skvěle hodí pro použití do těstovin, nebo do salátů. Skvěle chutnají bez větších příprav jako součást nějakého receptu - třeba v kombinaci se sýrem, čerstvým pečivem a olivovým olejem apod. Chuť rajčat získá díky sušení na intenzitě. Zkuste si s námi tuto laskominu připravit doma.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 kg rajčat
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rajčata 1kg zralá
    česnek 8stroužků
    bylinky 3 - 4lžíce sušená bazalka
    olej olivový
    sůl mořská
Pokyny
  1. Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme napříč rozříznutá zralá rajčata.
  2. Každé rajče osolíme a okořeníme sušenou bazalkou.
  3. Troubu rozehřejeme na 180 °C a rajčata v ní sušíme 30 minut.
  4. Poté snížíme teplotu na 140 °C a sušíme dalších 30 minut.
  5. Nakonec snížíme teplotu na 100 °C a sušíme také 30 minut.
  6. Usušená rajčata vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  7. Připravíme si sklenice, do kterých poskládáme rajčata společně s nakrájeným česnekem.
  8. Na závěr zalijeme olivovým olejem, aby v něm byla rajčata ponořená bez přístupu vzduchu. Tím je zakonzervujeme a vydrží nám k užití dlouhou dobu
  9. Sklenice uzavřeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*