Coby maminka dvou malých dětí, Elišky (4) a Matyáše (1,5), je Verča momentálně na rodičovské dovolené. Ačkoliv dříve dávala před vařením přednost pečení, které je jejím velkým koníčkem, díky přípravě jídel pro děti objevila i kouzlo vaření. Ráda zkouší nové recepty a chutě. Ve volných chvílích se věnuje hlavně sportu a pokud jí zbývá čas, tak si ráda přečte dobrou knihu.
Suroviny
Suroviny těsto
- 300 g hladké špaldové mouky
- 125 g másla
- 100 ml vlažné vody
- špetka soli
Suroviny náplň
- 500 g žampiónů
- 450 g špenátu
- 200 ml smetany na šlehání
- 100 g ricotty
- 50 g cheddaru
- 2 -3 stroužky česneku
- 2 vejce velikost L
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka drceného kmínu
Postup
- Z uvedených surovin si připravíme těsto a dáme ho do lednice na hodinu odpočinout.
- Těsto vyválíme mezi dvěma pečicími papíry na velikost formy, cca 4 mm silné.
- Formu vymažeme máslem nebo olejem a umístíme do ní vyválené těsto.
- Na několika místech těsto propícháme vidličkou.
- Očištěné, nakrájené žampiony orestujeme na másle, přidáme k nim utřený česnek a špenát.
- Směs osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
- V míse mezitím smícháme ricottu, smetanu a vejce.
- Do této směsi přidáme cheddar a lehce vychladlou směs se žampióny.
- Vše promícháme a následně rozetřeme náplň na korpus.
- Pečeme na 180 stupňů přibližně 40 minut.
- Podávat můžeme teplý i studený.