Červená řepa je plná vitamínů, detoxikuje náš organismus a lze si z ní připravit výborné saláty i chipsy. V tomto dílu seriálu Tipy a triky vám poradíme, jak si ji nejlépe připravit a nechybí video s návody, jak na červenou řepu!
Proč jíst červenou řepu?
Řepa se výborně hodí do salátů, smoothie, polévek i hlavních jídel. Je bohatá na vitamín C, vlákninu, draslík, vápník a železo. Je také silně zásaditá a její konzumace nám rychle pomůže při překyselení žaludku nebo pálení žáhy.
Jak řepa prospívá našemu zdraví?
- Snižuje krevní tlak.
- Zvyšuje výdrž při fyzické námaze.
- Působí protizánětlivě.
- Brání chronickým onemocněním.
- Podporuje detoxikaci organismu.
Řepa je výborným doplňkem lehkých salátů. V tomto receptu si řekneme, jak si ji jednoduše připravíme a namarinujeme.
Marinovaná řepa
Zapomeňme na nezdravé mastné brambůrky. Ze zdravé červené řepy si připravíme výborné domácí chipsy, které se skvěle hodí jako...Zdravé chipsy z červené řepy
https://www.youtube.com/watch?v=8l97FV-mRQo