Polévky milujeme! Jsou velmi variabilní a rychlé. Dnes máme tip na pórkovou polévku - jak samotný název napovídá, hlavní surovinou je pórek! Díky tomu, že je k dostání celoročně, můžeme si ji uvařit kdykoliv. Chuť jsme zjemnili smetanou a pokud si k polévce opečeme ještě plátky slaniny, neodolají ani ostatní strávníci, kterým by se mohla zdát až příliš zdravá. Jak na to?
|
Polévky milujeme! Jsou velmi variabilní a rychlé. Dnes máme tip na pórkovou polévku - jak samotný název napovídá, hlavní surovinou je pórek! Díky tomu, že je k dostání celoročně, můžeme si ji uvařit kdykoliv. Chuť jsme zjemnili smetanou a pokud si k polévce opečeme ještě plátky slaniny, neodolají ani ostatní strávníci, kterým by se mohla zdát až příliš zdravá. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Pórek rozřežeme podélně a pořádně omyjeme všechny vrstvy, abychom se zbavili kamínků a hlíny.
- Nakrájíme ho na proužky.
- Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- V hrnci si na oleji osmahneme šalotku, necháme zesklovatět a přidáme nakrájený pórek.
- Promícháme a necháme 5 minut za občasného promíchání trochu změknout.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit do změknutí cca 10 – 15 minut.
- Poté pomocí tyčového nebo stolního mixéru rozmixujeme směs dohladka.
- Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme chilli vločky a ještě chvíli necháme probublat.
- Mezitím si na pánvi opražíme slaninové chipsy.
- Polévku naservírujeme do mističek a ozdobíme opraženou slaninou.