Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.
|
Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.
|
Porce
dle množství surovin
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Ze zbylého bochníku kompletně okrájíme kůrku (kterou pak můžeme pokrájet na menší kousky a na sucho usušit v troubě do zlatova) a střídku rozdělíme na větší kusy, úměrné domácímu kutru.
- Kousky vložíme do kutru a pulzujícími noži rozsekáme na hrubé kousky, jakousi hrubší drť.
- Do rozehřátého hrnce dáme čerstvé máslo, trochu soli, rozpustíme ho a nasypeme drcený chléb.
- Za stálého míchání na mírném ohni pražíme do zlatavé barvy.
- Vločky krásně křupou a příjemně voní. Můžeme je použít do polévek, nebo salátů. Přejeme dobrou chuť!
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!