Křupavé chlebové vločky

Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.
Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství surovin
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo čerstvé
Pokyny
  1. Ze zbylého bochníku kompletně okrájíme kůrku (kterou pak můžeme pokrájet na menší kousky a na sucho usušit v troubě do zlatova) a střídku rozdělíme na větší kusy, úměrné domácímu kutru.
  2. Kousky vložíme do kutru a pulzujícími noži rozsekáme na hrubé kousky, jakousi hrubší drť.
  3. Do rozehřátého hrnce dáme čerstvé máslo, trochu soli, rozpustíme ho a nasypeme drcený chléb.
  4. Za stálého míchání na mírném ohni pražíme do zlatavé barvy.
  5. Vločky krásně křupou a příjemně voní. Můžeme je použít do polévek, nebo salátů. Přejeme dobrou chuť!


Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*