Hlívová dršťkovka

V kuchyni se připravuje čerstvá hlíva tak, jako jiné houbové pokrmy – skvěle chutná v omáčkách nebo v polévkách. jendu takovou si můžete připravit podle našeho receptu.
V kuchyni se připravuje čerstvá hlíva tak, jako jiné houbové pokrmy – skvěle chutná v omáčkách nebo v polévkách. jendu takovou si můžete připravit podle našeho receptu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    houby 200g hlíva ústřičná
    cibule 1ks
    mrkev 1ks
    brambora 1ks
    česnek 1ks dle uvážení a libosti
    paprika 2lžičky červená, koření
    vývar 0,5l zeleninový
    olej 2lžíce řepokový
Pokyny
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci necháme na tuku zesklovatět.
  2. Přidáme červenou papriku a chvíli opékáme.
  3. Následně přidáme nadrobno nakrájenou a očištěnou hlívu.
  4. Vše promícháme a zalijeme vroucím vývarem nebo vodou s rozpuštěným bujónem.
  5. Nastrouháme bramboru a mrkev, přidáme do polévky (mrkev je na chuť, brambora na zahuštění, takže místo brambory můžeme použít i jíšku, ovesné vločky apod.).
  6. Ochutíme kmínem, majoránkou, solí, pepřem a vaříme minimálně 45 minut, aby hlíva změkla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*