Marokánky patří k oblíbenému vánočnímu cukroví. A stejně jako má každý svůj osvědčený recept na linecké cukroví a vanilkové rohlíčky, také je tomu u marokánek. Každý je připravuje trochu jinak. Tato verze je trochu odlehčená, ale o nic méně chutná. Kandované ovoce je nahrazeno sušeným a smetana rostlinným mlékem. Pro delší trvanlivost doporučujeme skladování v dóze a v chladu.
|
Marokánky patří k oblíbenému vánočnímu cukroví. A stejně jako má každý svůj osvědčený recept na linecké cukroví a vanilkové rohlíčky, také je tomu u marokánek. Každý je připravuje trochu jinak. Tato verze je trochu odlehčená, ale o nic méně chutná. Kandované ovoce je nahrazeno sušeným a smetana rostlinným mlékem. Pro delší trvanlivost doporučujeme skladování v dóze a v chladu.
|
Porce
20 kusů cukroví
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do hrnce nalijeme mandlové mléko nebo smetanu, přidáme mouku a cukr.
- Z těchto surovin uvaříme na středním plameni hustší kaši (trvá to 5-10 minut).
- Kaši mícháme po celou dobu, protože má tendenci se rychle připalovat.
- Odstavíme a necháme zcela vychladnout.
- Mezitím si připravíme sušené ovoce – nakrájíme ho na kousky (rozinky a brusinky nemusíme).
- Oříšky lehce nasekáme na menší kousky.
- Plechy vyložíme pečicím papírem.
- Troubu předehřejeme na 170°C.
- Nasekané ořechy a sušené ovoce vmícháme do studené kaše a promícháme.
- Pomocí dvou lžiček děláme na plech menší hromádky (cca o průměru 4 – 5 cm) a lehce je připlácneme.
- Pečeme 15 – 20 minut.
- Upečené marokánky necháme vystydnout na plechu – teplé je neodlepujeme, mohly be se totiž rozlomit.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a pomocí mašlovačky ji naneseme na spodní stranu marokánek.
- Necháme ztuhnout a skladujeme v uzavřené dóze na chladnějším místě.