Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky k nám kdysi doputovaly z Rakouska a zřejmě se shodneme na tom, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Každá hospodyně je připravuje trošku jinak a rohlíčky tak vždy získávají svou specifickou chuť.
Vanilkové rohlíčky k nám kdysi doputovaly z Rakouska a zřejmě se shodneme na tom, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Každá hospodyně je připravuje trošku jinak a rohlíčky tak vždy získávají svou specifickou chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
25 rohlíčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 150g bezlepková
    máslo 130g
    ořechy 100g vlašské, mleté
    cukr 50g moučka
    mouka 40g kukuřičná
    sůl 1špetka
    vanilka aroma
Pokyny
  1. Obě mouky smícháme společně s ořechy a moučkovým cukrem.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, vanilkové aroma a špetku soli.
  3. Vypracujeme těsto a necháme ho v lednici přes noc. 
  4. Z těsta uděláme podlouhlé válečky, které rozkrájíme a z kousků vytvarujeme rohlíčky. 
  5. Rohlíčky poskládáme na plech a pečeme při 180 °C asi 10 minut. 
  6. Teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*