S blížícími se oslavami konce roku přemýšlíme, jaké občerstvení připravit a nabídnout hostům. Kromě klasických jednohubek jsou v poslední době velmi oblíbené křupavé jednohubky, tedy krostíni. Na rozdíl od těch klasických jsou pečené v troubě a podávat je můžeme s různými variacemi pomazánek, zeleninou, ale i ovocem. Ty dnešní jsme pro vás připravili s pomazánkou z avokáda.
|
S blížícími se oslavami konce roku přemýšlíme, jaké občerstvení připravit a nabídnout hostům. Kromě klasických jednohubek jsou v poslední době velmi oblíbené křupavé jednohubky, tedy krostíni. Na rozdíl od těch klasických jsou pečené v troubě a podávat je můžeme s různými variacemi pomazánek, zeleninou, ale i ovocem. Ty dnešní jsme pro vás připravili s pomazánkou z avokáda.
|
Porce
1 bageta
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Bagetu nakrájíme na plátky, které rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Z každé strany je pomažeme olivovým olejem
- Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 5 – 8 minut dozlatova.
- Mezitím si připravíme pomazánku.
- Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Avokádo rozkrojíme na polovinu, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu.
- Rozmačkáme ji vidličkou, smícháme s ricottou, šalotkou, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a vše promícháme.
- Hotovou pomazánku naneseme na krostíny a posypeme sezamem.