Italská zelená omáčka pesto ochutí skvěle jakýkoliv pokrm. Většina z nás zná a používá klasické bazalkové pesto. Pesto je oblíbenou surovinou nejen při přípravě těstovin, ale postupně si v naší české kuchyni získalo své místo. Mnozí z nás mu propadli natolik, že si ho připravují i sami doma a zkouší nové variace. Vyzkoušeli jste už pesto z řeřichy? Díky ní bude mít pesto nezaměnitelnou peprnou chuť a navíc si ji můžeme vypěstovat celoročně sami.
|
Italská zelená omáčka pesto ochutí skvěle jakýkoliv pokrm. Většina z nás zná a používá klasické bazalkové pesto. Pesto je oblíbenou surovinou nejen při přípravě těstovin, ale postupně si v naší české kuchyni získalo své místo. Mnozí z nás mu propadli natolik, že si ho připravují i sami doma a zkouší nové variace. Vyzkoušeli jste už pesto z řeřichy? Díky ní bude mít pesto nezaměnitelnou peprnou chuť a navíc si ji můžeme vypěstovat celoročně sami.
|
Porce
200 ml pesta
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Česnek oloupeme a rozmělníme.
- Do výkonného mixeru, nebo foodprocesoru, vložíme ingredience – řeřichu, česnek, ořechy, sůl a pár kapek citronu a polovinu oleje.
- Vše společně mixujeme a postupně přidáváme sýr a přiléváme olej, aby byla konzistence hustá.
- Podle chuti dochutíme pepřem, případně solí (sýr je totiž sám o sobě slaný a chuťově výrazný).
- Hotové pesto přendáme do čisté uzavíratelné sklenice.
- Zalijeme trochou oleje a uchováváme v lednici - takto vydrží i několik týdnů.