Řeřichové pesto s ořechy

Italská zelená omáčka pesto ochutí skvěle jakýkoliv pokrm. Většina z nás zná a používá klasické bazalkové pesto. Pesto je oblíbenou surovinou nejen při přípravě těstovin, ale postupně si v naší české kuchyni získalo své místo. Mnozí z nás mu propadli natolik, že si ho připravují i sami doma a zkouší nové variace. Vyzkoušeli jste už pesto z řeřichy? Díky ní bude mít pesto nezaměnitelnou peprnou chuť a navíc si ji můžeme vypěstovat celoročně sami.
Italská zelená omáčka pesto ochutí skvěle jakýkoliv pokrm. Většina z nás zná a používá klasické bazalkové pesto. Pesto je oblíbenou surovinou nejen při přípravě těstovin, ale postupně si v naší české kuchyni získalo své místo. Mnozí z nás mu propadli natolik, že si ho připravují i sami doma a zkouší nové variace. Vyzkoušeli jste už pesto z řeřichy? Díky ní bude mít pesto nezaměnitelnou peprnou chuť a navíc si ji můžeme vypěstovat celoročně sami.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
200 ml pesta
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    olej 1,5dl olivový
    česnek 4stroužky
    řeřicha 2hrstky
    ořechy 1hrstka piniové
    sýr 1hrstka parmazán nebo pecorino
    citrón pár kapek
Pokyny
  1. Česnek oloupeme a rozmělníme.
  2. Do výkonného mixeru, nebo foodprocesoru, vložíme ingredience – řeřichu, česnek, ořechy, sůl a pár kapek citronu a polovinu oleje.
  3. Vše společně mixujeme a postupně přidáváme sýr a přiléváme olej, aby byla konzistence hustá.
  4. Podle chuti dochutíme pepřem, případně solí (sýr je totiž sám o sobě slaný a chuťově výrazný).
  5. Hotové pesto přendáme do čisté uzavíratelné sklenice.
  6. Zalijeme trochou oleje a uchováváme v lednici - takto vydrží i několik týdnů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*