Křupavé bramborové placky

Pokud nám od oběda zbyly brambory nebo bramborová kaše, je právě teď ideální chvíle připravit si bramborové placky. Jak na to? 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambory 1kg ideálně varný typ C
    mouka 250g polohrubá
Pokyny
  1. Připravujeme-li bramborové placky bez toho, aniž bychom měli zbytek bramborové kaše , uvaříme si nejdříve brambory ve slupce. 
  2. Necháme je vychladnout a poté oloupeme. 
  3. Brambory nastrouháme na jemném struhadle. 
  4. Rozprostřeme je v tenké vrstvě na pracovní desku, osolíme a zaprášíme moukou. 
  5. Vypracujeme pevnější těsto. 
  6. Z těsta tvoříme placky a ideálně je pečeme na litinové pánvi, nebo přímo na plotně, pokud máme možnost. 
  7. Hotové placky potřeme máslem, sádlem nebo také povidly a cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*