Vietnamská kuchyně je u nás stále oblíbenější. Můžeme v ní však zaznamenat i patrný vliv francouzské kuchyně. Příkladem jsou oblíbené obložené bagetky, které obsahují maso, naloženou zeleninu a bylinky, díky kterým získávají vietnamské bagety úplně jinou chuť, než klasické obložené bagety. Připravit si tuhle pochoutku doma přitom není nic složitého! Jak na to?
|
Vietnamská kuchyně je u nás stále oblíbenější. Můžeme v ní však zaznamenat i patrný vliv francouzské kuchyně. Příkladem jsou oblíbené obložené bagetky, které obsahují maso, naloženou zeleninu a bylinky, díky kterým získávají vietnamské bagety úplně jinou chuť, než klasické obložené bagety. Připravit si tuhle pochoutku doma přitom není nic složitého! Jak na to?
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejprve si připravíme pažitkovou majonézu: smícháme majonézu, nasekanou pažitku a citronovou šťávu a necháme stranou odpočívat.
- Připravíme si zeleninu – cibulku a mrkev nakrájíme na nitky, chilli papričku nakrájíme na nudličky, okurku na tenké pásky.
- Krůtí prsa nakrájíme na medailonky o tloušťce zhruba 2 cm a zprudka opečeme na oleji, dosolíme a opepříme.
- Bagetu rozkrojíme na kusy a jednotlivé kusy nařízneme podél.
- Vnitřek potřeme majonézou a dovnitř naskládáme maso, cibulku, okurku, mrkev a zasypeme koriandrem a chilli papričkou.