Libeček můžeme přidat do polévek, k masu i do pomazánek. Pokud ho máme na zahrádce hodně, můžeme si vyrobit domácí maggi! Jak na to?
|
Libeček můžeme přidat do polévek, k masu i do pomazánek. Pokud ho máme na zahrádce hodně, můžeme si vyrobit domácí maggi! Jak na to?
|
Porce
1 lahev
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
libeček
1svazek
|
Pokyny
- Libeček opláchneme pod vlažnou vodou a necháme okapat.
- Listy i stonky nakrájíme na malé kousky a přendáme do větší mísy.
- Řádně prosolíme a zalijeme olejem.
- Směs napěchujeme do sklenice, můžeme použít i dřevěnou vařečku a pořádně vše pořádně promačkáme - získáme tak více šťávy a vůně.
- Směs zalijeme olejem.
- Skladujeme v lednici (až po dobu jednoho roku).
- Tip: Samotnou šťávu používáme jako domácí maggi. Drť se šťávou přidáváme po lžičkách do omáček nebo polévek. Využijeme ji také v pomazánkách nebo bylinkovém másle.