Kuře s hroznovým vínem a bylinkami

Je tolik způsobů, jak připravit kuře a přeci mohou překvapit. Kuře chutná skvěle s bylinkami a nejrůznějším kořením. Vyzkoušeli jste jej někdy s hroznovým vínem? To totiž nemusí být jen součástí jednohubek, ale lze ho využít i při vaření. Hroznové víno má totiž vynikající chuť, která dodá celému pokrmu šmrnc! Vyzkoušejte kuře dušené na hroznech!
Je tolik způsobů, jak připravit kuře a přeci mohou překvapit. Kuře chutná skvěle s bylinkami a nejrůznějším kořením. Vyzkoušeli jste jej někdy s hroznovým vínem? To totiž nemusí být jen součástí jednohubek, ale lze ho využít i při vaření. Hroznové víno má totiž vynikající chuť, která dodá celému pokrmu šmrnc! Vyzkoušejte kuře dušené na hroznech!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuře 1ks bez drobů
    hroznové víno 500 g červené
    voda 100ml
    máslo 50 g + 2 plátky
    šalvěj 5lístků
    tymián 4snítky
    šalotka 2 ks
    sůl na dochucení
    pepř na dochucení
Pokyny
  1. Kuře omyjeme, nasolíme a opepříme.
  2. Část hroznů omyjeme a obereme a vložíme společně s polovinou tymiánu a šalvěje do kuřete.
  3. Kůžičku na prsou nařízneme a vložíme pod ni 2 plátky másla.
  4. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na měsíčky.
  5. Ve větším hrnci, nebo v hluboké pánvi, rozehřejeme máslo a přidáme cibuli, polovinu snítek tymiánu a šalvěje. Vše společně orestujeme.
  6. Vložíme kuře a dáme do trouby předehřáté na 180°C.
  7. Pečeme 40 minut – v průběhu pečení kontrolujeme a přeléváme výpekem.
  8. Poté podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 30 minut.
  9. Před koncem dušení, cca 5 minut, přidáme do hrnce zbytek obraných hroznů.
  10. Po upečení vyndáme z trouby.
  11. TIP: Podáváme s rýží nebo kuskusem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*