Je tolik způsobů, jak připravit kuře a přeci mohou překvapit. Kuře chutná skvěle s bylinkami a nejrůznějším kořením. Vyzkoušeli jste jej někdy s hroznovým vínem? To totiž nemusí být jen součástí jednohubek, ale lze ho využít i při vaření. Hroznové víno má totiž vynikající chuť, která dodá celému pokrmu šmrnc! Vyzkoušejte kuře dušené na hroznech!
|
Je tolik způsobů, jak připravit kuře a přeci mohou překvapit. Kuře chutná skvěle s bylinkami a nejrůznějším kořením. Vyzkoušeli jste jej někdy s hroznovým vínem? To totiž nemusí být jen součástí jednohubek, ale lze ho využít i při vaření. Hroznové víno má totiž vynikající chuť, která dodá celému pokrmu šmrnc! Vyzkoušejte kuře dušené na hroznech!
|
Porce
8 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kuře omyjeme, nasolíme a opepříme.
- Část hroznů omyjeme a obereme a vložíme společně s polovinou tymiánu a šalvěje do kuřete.
- Kůžičku na prsou nařízneme a vložíme pod ni 2 plátky másla.
- Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na měsíčky.
- Ve větším hrnci, nebo v hluboké pánvi, rozehřejeme máslo a přidáme cibuli, polovinu snítek tymiánu a šalvěje. Vše společně orestujeme.
- Vložíme kuře a dáme do trouby předehřáté na 180°C.
- Pečeme 40 minut – v průběhu pečení kontrolujeme a přeléváme výpekem.
- Poté podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 30 minut.
- Před koncem dušení, cca 5 minut, přidáme do hrnce zbytek obraných hroznů.
- Po upečení vyndáme z trouby.
- TIP: Podáváme s rýží nebo kuskusem.