Pokud jste si přinesli z lesa košík plný hub a teď přemýšlíte, co s nimi, inspirujte se tipem Jakvkuchyni.cz! Zkuste experimentovat a připravit si toto skvělé houbové ragú s bramborovými gnocchi. Jak na to?
|
Pokud jste si přinesli z lesa košík plný hub a teď přemýšlíte, co s nimi, inspirujte se tipem Jakvkuchyni.cz! Zkuste experimentovat a připravit si toto skvělé houbové ragú s bramborovými gnocchi. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do kastrůlku dáme sušené houby, zalijeme je 200 ml vroucí vody a necháme chvíli povařit.
- Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm cibuli, česnek, tymián a slaninu. Opékáme cca 5 minut.
- Do pánve přidáme očištěné čerstvé houby nakrájené na plátky, lehce orestujeme.
- Zalijeme portským vínem a vaříme tak, aby se vypařil alkohol.
- Následně přidáme dijonskou hořčici, sušené houby i s vývarem a nakonec přidáme smetanu.
- Snížíme plamen a necháme vše společně ještě asi 10 - 15 minut provařit, dokud se tekutý obsah nezredukuje.
- Podáváme s gnocchi, které uvaříme ve vroucí osolené vodě - jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.Dochutíme solí a pepřem.
- Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami.