Tento pokrm je inspirovaný českou klasikou, kterou si však mohou dopřát i ti, co zrovna masu neholdují. Pokrm se skládá ze zdravějších surovin, přitom voní a chutná báječně, i když je maso nahrazeno veganskými nudličkami a místo klasického knedlíku podáváme s domácími noky.
|
Tento pokrm je inspirovaný českou klasikou, kterou si však mohou dopřát i ti, co zrovna masu neholdují. Pokrm se skládá ze zdravějších surovin, přitom voní a chutná báječně, i když je maso nahrazeno veganskými nudličkami a místo klasického knedlíku podáváme s domácími noky.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
Výpečky
veganské nudličky
320gramů
voda
100ml
sójová omáčka
3lžíce
česnek
2stroužky
cibule
1ks
kukuřičný škrob
1lžička
Noky
špaldová mouka
250gramů
vejce
3ks
sůl a pepř
na dochucení
Zelí
cibule
2ks
bílé zelí
1hlávka
třtinový cukr
1lžíce
kmín
1lžička
sůl a pepř
na dochucení
ocet
na dochucení
|
Pokyny
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme cibuli a česnek.
- Přidáme veganské nudličky a cca 5 minut restujeme.
- Zalijeme 100 ml vody, ve které jsme rozmíchali škrob a sójovou omáčku.
- Vaříme do zhoustnutí.
- Nyní si připravíme zelí.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji, poté posypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat.
- Přidáme najemno nakrouhané zelí, osolíme, přidáme kmín a podlijeme trochou vody.
- Dusíme pod pokličkou, dokud nebude zelí měkké.
- Můžeme dochutit octem a solí.
- Na noky smícháme mouku, vejce a sůl.
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, do které lžící tvarujeme noky.
- Vaříme 3 – 4 minuty, dokud noky nevyplavou.
- Noky servírujeme spolu se zelím a výpečky.