Guláš z hlívy ústřičné

Sezona hlívy je v plném proudu, nejlepší je vyrazit procházku a nasbírat si ji v lese, ale můžeme si ji také koupit. Hlíva je totiž houba s blahodárnými účinky na náš organismus, ale skvěle chutná a má tak bohaté využití v kuchyni. Hlívou můžeme nahradit maso a připravit z ní skvělý guláš, který jako by tomu pravému z oka vypadl a chuťově je to hodně těžký konkurent. Guláš z hlívy je navíc připravený do hodiny.
Sezona hlívy je v plném proudu, nejlepší je vyrazit procházku a nasbírat si ji v lese, ale můžeme si ji také koupit. Hlíva je totiž houba s blahodárnými účinky na náš organismus, ale skvěle chutná a má tak bohaté využití v kuchyni. Hlívou můžeme nahradit maso a připravit z ní skvělý guláš, který jako by tomu pravému z oka vypadl a chuťově je to hodně těžký konkurent. Guláš z hlívy je navíc připravený do hodiny.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 100ml
    hladká mouka 2lžíce
    cibule 2ks středně velká
    česnek 2stroužky rozetřené
    sladká paprika 2lžičky
    majoránka 1lžíce
    rostlinný olej 1lžíce
    kmín 1lžička mletý
    chilli špetka paprička
Pokyny
  1. Ve větším hrnci rozpálíme na středním plameni olej, přidáme nakrájenou cibuli a kmín.
  2. Chvilku orestujeme a pak přidáme na kostky nebo na pásky nakrájenou hlívu.
  3. Restujeme cca 3 – 4 minuty, pak přisypeme kmín, papriku, přidáme protlak, česnek.
  4. Osolíme a opepříme.
  5. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou 15 – 20 minut doměkka.
  6. Mouku prosejeme a rozmícháme pečlivě ve vodě.
  7. Přiléváme ke guláši a za stálého míchání necháme projít varem, až guláš zhoustne.
  8. Poté podle chuti ještě osolíme a opepříme.
  9. Podáváme s pečivem, ale jako příloha se hodí i rýže nebo těstoviny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*