Až ochutnáme toto šafránové rizoto, jiné už nám možná chutnat nebude. Jak na tuhle pochoutku?
|
Až ochutnáme toto šafránové rizoto, jiné už nám možná chutnat nebude. Jak na tuhle pochoutku?
|
Porce
4 osoby
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Šalotku nakrájejme najemno.
- Nechme ji zesklovatět na velké pánvi na oleji.
- Mezitím si řádně vyperme rýži, dokud z ní nepoteče čistá voda. Následně přidejme rýži na pánev a orestujme.
- Přilijeme bílé víno a necháme ho vypařit. Ryži nemíchejme.
- Přidejme 1/3 vývaru a počkejme, dokud se nevypaří. Pak můžeme pánev přiklopit pokličkou.
- Přidávejme vývar, dokud nebude rýže “al dente”.
- V tomto okamžiku přidejme špetku šafránu, parmezán, máslo a důkladně promíchejme.
- Na závěr jídlo dochuťme solí, pepřem a ozdobme bazalkou.