Tempehové výpečky

Výpečky patří ke klasice české kuchyně. Nemusíme je však připravovat pouze v klasické masové variantě, báječně chutnají i v odlehčené verzi. Maso jsme nahradili poslední dobou čím dál oblíbenějším tempehem. Tempeh je potravina, která je tvořena sójovými boby a fermentací. Díky fermentaci má vysoký podíl proteinů, vlákniny i vitamínů a výrazné aroma.
Výpečky patří ke klasice české kuchyně. Nemusíme je však připravovat pouze v klasické masové variantě, báječně chutnají i v odlehčené verzi. Maso jsme nahradili poslední dobou čím dál oblíbenějším tempehem. Tempeh je potravina, která je tvořena sójovými boby a fermentací. Díky fermentaci má vysoký podíl proteinů, vlákniny i vitamínů a výrazné aroma.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Výpečky
    tempeh 300gramů
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks
Pokyny
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme cibuli a česnek.
  4. Přidáme na plátky nakrájený tempeh a cca 5 minut restujeme.
  5. Následně ochutíme sójovou omáčkou.
  6. Restujeme, dokud tempeh nezíská zlatavou barvu.
  7. Nyní si připravíme zelí.
  8. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji, poté posypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat.
  9. Zelí necháme okapat a nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, osolíme a podlijeme trochou vody.
  10. Dusíme pod pokličkou, dokud nebude zelí měkké.
  11. Na noky smícháme mouku, vejce a sůl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*