I ti, kdo holdují zdravějším pokrmům, si čas od času dopřejí svíčkovou s poctivým knedlíkem. Dobrý knedlík je základem české kuchyně. Díky tomu jich máme spoustu druhů, tak proč nevyzkoušet třeba ty se zelím. Načerpejte u Jak v kuchyni inspiraci, jejich příprava není vůbec náročná. Hodí se nejen jako příloha k pečenému masu, ale i jako samostatný chod.
|
I ti, kdo holdují zdravějším pokrmům, si čas od času dopřejí svíčkovou s poctivým knedlíkem. Dobrý knedlík je základem české kuchyně. Díky tomu jich máme spoustu druhů, tak proč nevyzkoušet třeba ty se zelím. Načerpejte u Jak v kuchyni inspiraci, jejich příprava není vůbec náročná. Hodí se nejen jako příloha k pečenému masu, ale i jako samostatný chod.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
kysané zelí
500gramů
hrubá mouka
400gramů
slanina
150gramů
anglická
zakysaná smetana
150gramů
pečivo
2ks
stará houska
vejce
2ks
|
Pokyny
- Starší housky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
- Anglickou slaninu vyškvaříme na sucho na pánvi, přidáme k houskám a promícháme.
- Kysané zelí pokrájíme najemno, přidáme ke směsi housek a slaniny.
- V zakysané smetaně rozšleháme vejce.
- Mouku a sůl přisypeme k zelné směsi a přidáme zakysanou smetanu s vejcem.
- Z této směsi zaděláme těsto na knedlíky.
- Z těsta vytvarujeme menší kuličky (ve tvaru míčku) a vaříme v osolené vodě cca 20 minut – jakmile knedlíky vyplavou na povrch, jsou hotové.
- Podáváme přelité opraženou anglickou slaninou nebo opečenou cibulkou.