Už jste slyšeli, nebo ochutnali čaj matcha? Původně pochází z Japonska, kde roste na polích. Díky speciální technice pěstování k němu pronikne pouze 10 % slunečního světla. Díky tomu rostlina produkuje chlorofyl, čímž jeho nedostatek kompenzuje. Díky tomu je také bohatá na aminokyseliny. Samotnou výrobu si pak každý farmář hájí jako své tajemství. Poznejte kouzlo matcha latte a zkuste si ho připravit podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Matcha čaj má neskutečně mnoho pozitivních účinků, a proto bychom si jej měli pravidelně dopřávat. Zlepšuje koncentraci a vnímání, zvyšuje rychlost spalování tuků v těle, snižuje cholesterol v krvi, snižuje riziko tvorby rakoviny, zvyšuje imunitu, snižuje hladinu glukózy v krvi, pomáhá přijímat vitamíny A, E a C a minerály jako je železo, vápník, draslík nebo zinek. Kromě klasického čaje, jej můžeme využívat při vaření i pečení. A v dnešním receptu jej použijeme na přípravu oblíbeného matcha latté. Jak na to?
|
Už jste slyšeli, nebo ochutnali čaj matcha? Původně pochází z Japonska, kde roste na polích. Díky speciální technice pěstování k němu pronikne pouze 10 % slunečního světla. Díky tomu rostlina produkuje chlorofyl, čímž jeho nedostatek kompenzuje. Díky tomu je také bohatá na aminokyseliny. Samotnou výrobu si pak každý farmář hájí jako své tajemství. Poznejte kouzlo matcha latte a zkuste si ho připravit podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Matcha čaj má neskutečně mnoho pozitivních účinků, a proto bychom si jej měli pravidelně dopřávat. Zlepšuje koncentraci a vnímání, zvyšuje rychlost spalování tuků v těle, snižuje cholesterol v krvi, snižuje riziko tvorby rakoviny, zvyšuje imunitu, snižuje hladinu glukózy v krvi, pomáhá přijímat vitamíny A, E a C a minerály jako je železo, vápník, draslík nebo zinek. Kromě klasického čaje, jej můžeme využívat při vaření i pečení. A v dnešním receptu jej použijeme na přípravu oblíbeného matcha latté. Jak na to?
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Budeme potřebovat tři hrnečky – jeden na rozmíchání matcha prášku, druhý na našlehání mléka a třetí na dokončení latté.
- Nejdřív uvaříme vodu.
- Horkou vodou (pod bodem varu) zalijeme v hrnečku matcha prášek, dobře rozmícháme, aby se všechen rozpustil.
- Přidáme med a promícháme.
- Do druhého hrnku nalijeme mléko. Pokud máme kávovar, použijeme jej k vyšlehání pěny. Pokud ne, dáme mléko do kastrůlku a zahřejeme jej. Poté pomocí metličky rychle šleháme, abychom vytvořili pěnu.
- Jakmile je matcha prášek rozpuštěný a mléko našlehané, připravíme si třetí hrneček na dokončení.
- Nalijeme rozpuštěné matcha tea s medem, přes které přelijeme horké mléko i s pěnou.