Polévka z kořenové zeleniny se šunkou

Polévka stále patří k velmi oblíbeným pokrmům a každý má svoje osvědčené recepty. Obecně jsou v zimním období více v kurzu hutné a krémové polévky. Pojďte s Jakvkuchyni.cz vyzkoušet polévku z kořenové zeleniny, která je plná zeleniny, skvěle chutná a příjemně zahřeje. Skvěle chutná s restovanou šunkou a čerstvou petrželkou, nebo třeba s restovaným pečivem.
Polévka stále patří k velmi oblíbeným pokrmům a každý má svoje osvědčené recepty. Obecně jsou v zimním období více v kurzu hutné a krémové polévky. Pojďte s Jakvkuchyni.cz vyzkoušet polévku z kořenové zeleniny, která je plná zeleniny, skvěle chutná a příjemně zahřeje. Skvěle chutná s restovanou šunkou a čerstvou petrželkou, nebo třeba s restovaným pečivem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    šunka 100g
    mrkev 3ks
    petržel 2ks
    brambora 2ks větší
    celer 1/2
    máslo 1/2lžíce
    petrželka hrst nasekaná čerstvá
Pokyny
  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Brambory oloupeme a také nakrájíme na malé kousky.
  3. V hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme na něm zeleninu.
  4. Zalijeme zeleninovým vývarem a pomalu vaříme doměkka.
  5. Jakmile bude vše uvařené, odebereme 1 naběračku se zeleninou a zbytek přelijeme do foodprocesoru, nebo mixeru.
  6. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme, přidáme polovinu nasekané petrželky a vše rozmixujeme na hladký krém.
  7. Přelijeme zpět do hrnce a vrátíme odebranou zeleninu.
  8. Šunku nakrájíme na nudličky a nasucho orestujeme na pánvi.
  9. Polévku rozdělíme do talířů, doprostřed naservírujeme orestovanou šunku a posypeme zbylou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*