Polévka stále patří k velmi oblíbeným pokrmům a každý má svoje osvědčené recepty. Obecně jsou v zimním období více v kurzu hutné a krémové polévky. Pojďte s Jakvkuchyni.cz vyzkoušet polévku z kořenové zeleniny, která je plná zeleniny, skvěle chutná a příjemně zahřeje. Skvěle chutná s restovanou šunkou a čerstvou petrželkou, nebo třeba s restovaným pečivem.
|
Polévka stále patří k velmi oblíbeným pokrmům a každý má svoje osvědčené recepty. Obecně jsou v zimním období více v kurzu hutné a krémové polévky. Pojďte s Jakvkuchyni.cz vyzkoušet polévku z kořenové zeleniny, která je plná zeleniny, skvěle chutná a příjemně zahřeje. Skvěle chutná s restovanou šunkou a čerstvou petrželkou, nebo třeba s restovaným pečivem.
|
Porce
5 porcí
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
šunka
100g
mrkev
3ks
petržel
2ks
brambora
2ks
větší
zakysaná smetana
2lžíce
celer
1/2
máslo
1/2lžíce
zeleninový vývar
1/2litr
petrželka
hrst
nasekaná čerstvá
|
Pokyny
- Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- Brambory oloupeme a také nakrájíme na malé kousky.
- V hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme na něm zeleninu.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a pomalu vaříme doměkka.
- Jakmile bude vše uvařené, odebereme 1 naběračku se zeleninou a zbytek přelijeme do foodprocesoru, nebo mixeru.
- Přidáme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme, přidáme polovinu nasekané petrželky a vše rozmixujeme na hladký krém.
- Přelijeme zpět do hrnce a vrátíme odebranou zeleninu.
- Šunku nakrájíme na nudličky a nasucho orestujeme na pánvi.
- Polévku rozdělíme do talířů, doprostřed naservírujeme orestovanou šunku a posypeme zbylou petrželkou.