Zimní polévka z růžičkové kapusty

Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kapusta 500g růžičková
    smetana 4lžíce na vaření
    česnek 3stroužky
    brambora 2ks
    máslo 1lžíce
Pokyny
  1. Růžičkovou kapustu omyjeme a odkrojíme konce.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Česnek zbavíme slupky a necháme v celku.
  4. V hrnci rozpustíme máslo a mírně na něm orestujeme kapustičky.
  5. Přidáme nakrájené brambory, celé stroužky česneku.
  6. Promícháme a chvíli restujeme.
  7. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nebudou kapustičky a brambory měkké.
  8. Jakmile bude vše uvařené, přelijeme směs do mixeru, nebo rozmixujeme v hrnci tyčovým mixerem do konzistence hladkého krému.
  9. Polévku servírujeme na talíře, můžeme ozdobit kapustičkami, dýňovými a sezamovými semínky a zakápneme smetanou na vaření.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*