Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
|
Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
|
Porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Růžičkovou kapustu omyjeme a odkrojíme konce.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Česnek zbavíme slupky a necháme v celku.
- V hrnci rozpustíme máslo a mírně na něm orestujeme kapustičky.
- Přidáme nakrájené brambory, celé stroužky česneku.
- Promícháme a chvíli restujeme.
- Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nebudou kapustičky a brambory měkké.
- Jakmile bude vše uvařené, přelijeme směs do mixeru, nebo rozmixujeme v hrnci tyčovým mixerem do konzistence hladkého krému.
- Polévku servírujeme na talíře, můžeme ozdobit kapustičkami, dýňovými a sezamovými semínky a zakápneme smetanou na vaření.